Whitepaper over gezichtsvergelijking binnen de overheid

Whitepaper over gezichtsvergelijking binnen de overheid

De whitepaper die we hebben opgesteld legt uit hoe onze gezichtsvergelijkingstechnologie werkt en behandelt het juridische kader. We laten zien hoe gemeenten deze technologie veilig en volgens de wet kunnen gebruiken, zonder zorgen over privacy of andere juridische kwesties.

Vraag onderaan de pagina de whitepaper aan.

Identiteitsfraude is een groeiend probleem

Identiteitsfraude is een groeiend probleem in Nederland. In 2023 zijn er 4.598 gevallen van documentfraude gemeld. Hofman van de Koninklijke Marechaussee wijst op een 'opvallende stijging' in het aantal lookalikes: vreemdelingen die met echte paspoorten, maar op naam van iemand anders, Nederland proberen binnen te komen (zie Marechaussee komt veel vaker valse paspoorten tegen bij grenscontrole | RTL Nieuws | RTL.nl). Dit onderstreept de noodzaak van betrouwbare identiteitsverificatie. Hoewel dit probleem momenteel vooral aan de grens wordt waargenomen, roept het ook vragen op over wat er mogelijk gebeurt binnen de 342 gemeenten in Nederland.

Voor gemeenten is betrouwbare identiteitsverificatie essentieel om de integriteit van hun diensten te waarborgen. Traditionele manieren om iemand te identificeren, zoals het controleren van een foto op een paspoort, kunnen soms lastig zijn door veranderingen zoals haargroei, het dragen van een bril of gewichtsschommelingen. 

Bij ORIBI ID-Solutions begrijpen we deze uitdagingen en hebben we een gezichtsvergelijkingstechnologie ontwikkeld. Dit stelt gemeenten in staat om met zekerheid te verifiëren of het identiteitsdocument en de persoon daadwerkelijk bij elkaar horen en zo identiteitsfraude effectief tegen te gaan.

Het juridisch kader

De whitepaper die we hebben opgesteld legt uit hoe onze technologie werkt en behandelt het juridische kader. We laten zien hoe gemeenten deze technologie veilig en volgens de wet kunnen gebruiken, zonder zorgen over privacy of andere juridische kwesties.

Aanvraag whitepaper

Maak een stap richting meer veiligheid en betrouwbaarheid

Vraag hieronder onze whitepaper aan en ontdek hoe gezichtsvergelijking uw gemeente kan helpen bij het tegengaan van identiteitsfraude.