Toevoeging aan onze documentenbibliotheek!

Toevoeging aan onze documentenbibliotheek!

Het nieuwe model van het Nederlandse paspoort en identiteitskaart toegevoegd aan onze documentenbibliotheek!

Vanaf 1 oktober 2024 zijn het nieuwe model van het Nederlandse paspoort en de identiteitskaart officieel in gebruik. Deze vernieuwde documenten voldoen aan de meest recente (inter)nationale standaarden, wet- en regelgeving en zijn voorzien van nieuwe echtheidskenmerken. Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd om eenheid in de familie van Nederlandse reisdocumenten te behouden. De wijzigingen helpen om fraude, misbruik en vervalsing tegen te gaan.

We hebben achter de schermen alvast voorbereidingen getroffen, zodat deze nieuwe identiteitsdocumenten nu volledig geïntegreerd zijn in onze documentenbibliotheek! Hierdoor kan onze software deze documenten direct herkennen en verifiëren.

Wat is er nieuw aan het paspoort en identiteitskaart 2024?

  • Kleine kleurenfoto (LASINK™ Helios): Deze foto maakt gebruik van geavanceerde technologie en voegt een moeilijk na te maken extra controlepunt toe, wat vervalsing aanzienlijk bemoeilijkt.
  • Grotere hoofdfoto in de chip: De hoofdfoto die in de chip is opgeslagen, is in een groter formaat, waardoor verificatie nog betrouwbaarder is.

Meer informatie over de nieuwe echtheidskenmerken vindt u hier: Introductie nieuw model paspoort en identiteitskaart 2024 | RvIGMet deze stap investeren wij in de verbetering van onze toepassingen, zodat u kunt rekenen op de nieuwste ontwikkelingen die inspelen op veranderingen in de markt. 

U kunt de update van de documentenbibliotheek aanvragen door een e-mail te sturen naar support@oribi.nl.